Jason E Geistweidt

about ephemera news

rainforest (after Tudor): sound and space studio

Rainforest was the mid-term collaborative project for Sound and Space, a cross-listed graduate course between Architecture and Media Study. Based upon David Tudor's work and sketches of the same name, the students' interpretation of this iconic installation provided an opportunity for the investigation ways in which sound resonates across various spaces and materials. Per Tudor's instruction, select objects are excited by an attached driver and a contact microphone on the opposite side of the object is used to excite the driver of the next object, and so forth. The process creates a sonic fingerprint of the objects' internal acoustics which resonate the entire installation and, by extension, the space.

installation view
the brick (classic)